DA LI STE KUPILI ORIGINAL WOOLMARK PROIZVOD?

Kako se zaštititi prilikom kupovine kvalitetnih Woolmark proizvoda? Tržište je preplavljeno raznoraznim proizvodima među kojima ima dosta plagijata koji prilično podsećaju na originale a stvari su jeftine nekvalitetne kopije. Na sve to treba dodati i pojavu lažnog predstavljanja firmi i pojedinaca.

Jedina sigurna garancija jeste kupovina kod ovlašćene i licencirane kompanije od strane Woolmarka koji je zadužen za kontrolu kvaliteta.

Na dokumentaiciji koja se dobija uz orginalan proizvod, WOOLMARK potvrđuje da su proizvodi obeleženi ovim zaštitinim znakom (Certification Trade Mark) izrađeni od čiste runske vune i da svojim karakteristikama dostižu visoke standarde i specifikacije Woolmark kvaliteta.

Woolmark – Znak Vune – je najmasovniji tekstilni brend na svetu svih vremena i predstavlja garanciju kvaliteta vunenih proizvoda. Vlasnik Woolmark simbola, The Woolmark Company, je internacionalna kompanija osnovana 1937. godine, koja nije proizvodna niti komercijalna organizacija, već je u interesu farmera Australije i potrošača vunenih proizvoda širom sveta, utvrdila visoke standarde Woolmark kvaliteta za razne vunene proizvode, koje proizvode i prodaju Woolmark licencni partneri.
Woolmark specifikacije kvaliteta su identične u svim delovima zemaljske kugle i permanentno se kontrolišu u Woolmark ovlašćenim laboratorijama.

Svojim licencnim partnerima – proizvođačima vunenih proizvoda, The Woolmark Company ustupa Woolmark licencu – pravo korišćenja ovog znaka, za sve proizvode koji su kvalitetom dostigli Woolmark standarde, a koji se u Evropi kontrolišu u Woolmark ovlašćenoj laboratoriji u mestu Biella u Italiji.

Svoj simbol garancije kvaliteta vunenih proizvoda, Woolmark, The Woolmark Company je registrovala i zaštitila u 140 zemalja sveta i sve svoje partnere identifikovala licencnim brojem.

Mnoge kompanije prodaju proizvode a da zapravo i nemaju licencu, nego pokazuju tuđu licencu i na taj način obmanjuju buduće kupce.

Premium Exclusive (licencni broj: 30000171 za proizvode posteljine od 100% vune u Woolmark kvalitetu) je ovlašćeni licencni prodavac Woolmarka na teritoriji Srbije i jedini ovlašćeni licencni partner na teritoriji Makedonije. Proizvodi ove kompanije su dostigli Woolmark kvalitet i na toj osnovi je, kao Woolmark licencni partner, ovlašćena da vunene proizvode u prodaji deklariše kao Woolmark kvalitet i da ih obeležava Woolmark etiketom, na bazi kontrole kvaliteta i sertifikata o kvalitetu (www.premiumexclusive.rs).

Na tržištu Srbije i Makedonije su se pojavile mnoge firme i pojedinci koji se lažno predstavljaju i zloupotrebaljavaju brend ne samo Woolmarka nego i Premium Exclusive, a tako što koriste licencu, kataloge, sajt i pozivaju se na prodajne salone Premium Exclusive. Zato je najbolje da, prilikom susreta sa prodavcem Premium Exclusive, proverite da li ima identifikacionu karticu sa slikom, i na taj način budete sigurni da zaista kupujete od Premium Exclusive.